Ševkija Resić u svom debiju donio pobjedu mladoj reprezentaciji BiH nad Velšanima

Mlada reprezentacija BiH pobijedila je Vels rezultatom 1:0, a pobjedonosni go postigao je debitant Ševkija Resić koji je u igru ušao s klupe.

Utakmica 4. kola grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo je odigrana u Trening centru NSBiH u Zenici.

Nije Resić samo debitant, već je ova utakmica bila debi i za novog selektora Slobodana Starčevića, a presudne su bile izmjene u nastavku meča.

Vels je imao prvu šansu na samom početku meča kada se Kovačević poigravao pred svojim golom, kada se lopta koju je ispucao odbila od igrača gostiju, ali srećom nije završila u mreži.

Prvi pokušaj Zmajeva mogli smo vidjeti u 6. minuti, kada je Salčin šutirao preko gola. Zatim je i Lukić u 22. minuti imao veliku šansu kada je bio sam pred golom Velšana, ali njegov udarac brani Przybek.

Velšani su s druge strane imali veliku šansu u 60. minuti kada je Broadhead šutirao glavom, ali Kovačević je bio na mjestu.

Gol za trijumf desio se u 74. minuti kada smo skoro pa i izgubili svu vjeru da možemo postići pogodak. Na dubinslu loptu Ćavara odlično je reagovao debitant i heroj utakmice Resić koji je hirurški preciznim udarcem šalje iza leđa golmana Velsa.

Do kraja je sačuvana minimalna prednost za vrijednu pobjedu jer tako ostajemo u borbi za jednu od prve dvije pozicije u grupi.

Narednu utakmicu naša mlada reprezentacija igra u utorak kada će gostovati u Moldaviji.