Što nisu mogli u Srbiji jesu u Crnoj Gori: Šešeljeva stranka ulazi u vlast

Srpska radikalna stranka će ipak učestvovati u vlasti. Međutim, to neće biti u Srbiji nego u Crnoj Gori.

Naime, radikali su u Crnoj Gori na tek održanim izborima bili dio koalicije “Za budućnost Crne Gore”, koju predvodi Zdravko Krivokapić, prenosi Oslobođenje.

Osim radikala, prema rješenju kojim se odsobrava učešće na izborima, a kojeg je izdala Državna izborna komisija Crne Gore, u koaliciji “Za budućnost Crne Gore nalaze se još Koalicija Demokratski front (Nova srpska demokratija, Pokret za promjene, Demokratska narodna partija), Socijalistička narodna partija Crne Gore, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore, Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore, Stranka penzionera, invalida i socijalne pravde Crne Gore.

Kao što je poznato, na izborima, koji su nedavno održani u Srbiji Srpska radikalna stranka nije uspjela čak ni ući u Skupštinu Srbije. Naime, osvojili su 2,1 posto glasova, što znači da nisu ostvarili ni izborni cenzus od tri posto, koliko im je trebalo minimalno za osvajanje barem jednog mandata u Skupštini Srbije.