Studentima Univerziteta u Sarajevu odobren još jedan ispitni rok

Na današnjoj sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu, a na Zahtjev Studentskog parlamenta, većinom glasova potvrđen je dodatni ispitni termin koji će se realizirati u periodu 01.10. – 10.10.2020. godine.

Usvojeni zahtjev fakulteti/akademije moći će zasebno defnisati vremenske termine za realizaciju istog. Također, na sjednici Senata na Zahtjev Studentskog parlamenta, većinom glasova usvojeno je i produženje za upis do 15.10.2020. godine, kao i produženje roka za odbranu završnih radova, i to za prvi ciklus studija do 10.10.2020. godine, a za integrirani i drugi ciklus studija do 31.10.2020. godine.

Kada je u pitanju održavanje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će se odlučivati o prenosu broja predmeta i uslovnim predmetima, na današnjoj sjednici Kolegija skupštine definirano je da se hitna sjednica Skupštine za hitne izmjene Zakona o visokom obrazovanju održi u ponedjeljak 05.10.2020. godine.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

U ponedjeljak, na hitnoj sjednici odlučivati će se o školarini na tri rate i izmjenama Zakona, a umanjenje se može reflektirati na drugu ili treću ratu, odluku o smanjenju trebaju donijeti Ministarstvo finansija te Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.