Thunder u dramatičnoj utakmici izborio sedmi meč protiv Rocketsa, Heat iznenadio Buckse

Oklahoma City Thunder je izborio sedmi meč serije protiv Houston Rocketsa, nakon kojeg će biti poznat protivnik Los Angeles Lakersa u polufinalu Zapadne konferencije.

Košarkaši Thunder do trijumfa za 3-3 došli su u dramatičnom finišu. Nakon što je Chris Paul pospremio dva slobodna bacanja u koš za vodstvo 102:100, u napad je krenuo Houston, ali neshvatljivu grešku pravi Russell Westbrook.

Playmaker Rocketsa na sedam sekundi prije kraja pogrešnim dodavanjem baca loptu u aut, a zatim i pravi faul nad Danilom Gallinarijem, koji s penala postavlja konačnih 104:100 za Oklahomu.

Upravo su Paul (28 poena) i Gallinari (25) bili najefikasniji u redovima pobjedničkog tima, dok Houstonu nije pomoglo dobro izdanje Jamesa Hardena (32 poena). Tragičar Westbrook je upisao 17 poena, ali imao i najveći broj izgubljenih lopti na utakmici (sedam).

Miami Heat je iznenadio Milwaukee Buckse u prvom meču polufinala Istoka i slavio protiv ekipe sa najboljim omjerom u regularnom dijelu lige.

Do trijumfa od 115:104 i vodstva u seriji od 1-0, ekipu Heata je predvodio Jimmy Butler sa ličnim rekordom u play-offu od 40 poena. Kod Bucksa je najefikasniji bio Khris Middleton (28 poena), a Giannis Antetokounmpo je upisao double-dpuble od 18 poena i 10 skokova.