Tim Općine Stari Grad u akciji “Race for the Cure” sve brojniji: Osnovni cilj pomoć ženama oboljelim od raka dojke

Tim Općine Stari Grad u akciji „Race for the Cure“, čiji je kapiten općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić, svakim je danom sve brojniji. Više od 50 uposlenika dosad se pridružilo timu i akciji kroz koju se prikupljaju sredstva i ukazuje na odgovornost da se pomogne ženama oboljelim od raka dojke.

Osim što je kapiten tima, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić je i sponzor, kao i sekretarka organa državne službe mr. Alma Destanović. Iz Općine Stari Grad zahvalili su se svim ostalim sponzorima Tima ‘Općina Stari Grad’ koji su, uključivši se u akciju, pokazali svoju humanost.

Tim je za šetnju za ozdravljenje „Race for the Cure“ odabrao lokaciju Darive, u subotu, 26. septembra u 09,00 sati uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Registracija učesnika za tim ‘Općina Stari Grad’ koji čine uposlenici Općine, traje do dana šetnje, a kroz uplatu simbolične registracije od 10KM na platformi www.raceforthecure.eu postajete dijelom ove akcije. Registrujete se putem linka . Osim učešća u šetnji, akciju možete podržati i kao sponzor tima ‘Općina Stari Grad’, a sve detalje možete naći na pomenutom linku.

Šetnja se posvećuje svim uposlenicama Općine Stari Grad Sarajevo koje su se borile, ili se još uvijek bore, sa ovom opakom bolešću. Kolegice će primiti ‘Pobjedničku medalju’ i biti navedene na stranici tima.

“Bit će mi izuzetna čast da se, zajedno sa svojim najbližim saradnicima i ostalim kolegama, pridružim ovoj velikoj akciji i na taj način podržimo borbu protiv opasne bolesti kao što je rak dojke. Podržavajući ustanove koje se bore protiv bolesti i generalno ovu akciju, našom šetnjom ćemo promovisati i jedan od najljepših lokaliteta u Starom Gradu, a to je šetalište Dariva. Pozivam vas da nam se pridružite 26.septembra”,  izjavio je ranije općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Općina Stari Grad na ovaj način postaje prva lokalna zajednica koja se na ovaj način uključila u ovaj humani projekat.