U službi građana: Pomoćnici načelnika Hadžibajrića odgovarali na probleme stanovnika Vratnika

Pomoćnici načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića koji rukovode općinskim službama i njegovi najbliži saradnici i danas su spremno primali građane tokom „Prijema stranaka na otvorenom na Vratniku“ i pokušavali riješiti njihove probleme.

Stavljajući se u službu građana i dolazeći u njihove mahale, općinske službe i rukovodioci na ovaj način doprinose otvorenoj komunikaciji sa građanima, ali i transparentnijem radu. Događaju na Vratniku nakratko se pridružio i općinski načelnik koji se želio uvjeriti u rad službi, interes koji građani pokazuju za ove događaje, ali i pružiti podršku svojim najbližim saradnicima.

Upravo zbog ovakvog odnosa sa svojim saradnicima, pomoćnici načelnika i sekretar organa državne službe nerijetko ističu da im je zadovoljstvo raditi u Općini Stari Grad, te da su radeći prethodnih godina sa načelnikom Hadžibajrićem dosta toga od njega naučili. U prvom redu, promijenjen je način komunikacije i Općina je ‘otvorena’ više nego ikada prema građanima, a odnos između načelnika i rukovodilaca podignut je na nivo međusobne saradnje i poštovanja gdje se cijeni jedino rad i profesionalizam.

Taj otvoreni pristup prepoznali su i građani koji se svakom prijemu stranaka odazovu u velikom broju, a tako je bilo i danas na Vratniku. Na platou ispred Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratnik službama su se obraćali oni kojima je potrebna sanacija puta, uklanjanje ruševnih zidova, pomoć u bavljenju pčelarstvom, ali i oni koji su došli samo da se zahvale za sve što je dosad urađeno za napredak i prosperitet Vratnika.

Sljedeće sedmice prijemi su na Bistriku (ispred prostorija MZ, u ponedjeljak, 14.09. od 09-11,00), u MZ Medrese (igralište Bijela bašča, u srijedu 16.09. od 09-11,00) i u MZ Sumbuluša (ispred OŠ”Saburina” u petak, 18.09. od 14-16,00).