Foto: NFSBiH

Zmajići sutra putuju u Moldaviju po još jedan trijumf

“U-21“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će i danas u Sarajevu odraditi jedan trening, dok ih sutra očekuje put u Moldaviju.

Trener Mario Ivanković o pripremama o aktivnostima mlade selekcije kazao je da su prije utakmice s Velsom imali problema s otkazima, ali su odigrali odličnu utakmicu.

Prije ovog okupljanja smo imali problema sa otkazima, ali smo protiv Velsa odigrali odličnu utakmicu, sa ekipom uglavnom sastavljenom od igrača iz m:tel Premijer lige. To nas može radovati jer smo pokazali da i domaće takmičenje ima kvalitet. Sad nam se bliži meč sa Moldavijom gdje zbog kartona nećemo moći da računamo na kapitena Nihada Mujakića. Međutim, ostali igrači su spremni, nemamo problema sa ozljedama i sigurno je da ćemo naći adekvatna rješenja za sve pozicije u timu. Idemo tamo da ostvarimo cilj, a to su nova tri boda koja bi nam mnogo značila u nastavku kvalifikacija“, kazao je Ivanković.

Zapaženu ulogu u pobjedi nad Velsom imao je lijevi bek Selmir Pidro koji je izjavio, a kaže da su igrom pokazali karakter.

Protiv Velsa smo odigrali jednu dobru utakmicu i pokazali karakter. Bili smo kompaktni i na kraju smo došli do zaslužene pobjede. Mi već uveliko razmišljamo samo o Moldaviji. Znamo ih jer smo se sastajali već. Očekujem da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu i da pobijedimo“, pojasnio je Pidro.

Bodove na predstojećem gostovanju očekuje i Amar Beganović.

Prethodni meč je bio jako težak. Bilo je puno trke i duel igre, ali kroz analizu protivnika takav smo susret i očekivali. Ništa nas nije moglo iznenaditi i zasluženo smo pobijedili. Sad idemo po nova tri boda jer želimo da ostanemo u igri za plasman na Euro. Vjerujem da ćemo ostvariti naše ciljeve“, zaključio je Beganović.

Sarajevska sehara želi Zmajićima da odigraju još jednu herojsku utakmicu i ponosno se vrate u našu domovinu.