Roditeljski sastanci za vrijeme pandemije, Goran Čerkez smatra da se mogu održati u školama

Do sada smo skoro pa i naviknuti na stil života koji živimo za vrijeme pandemije koronavirusa, ali se još uvijek neke stvari mijenjaju.

Primjerice, do prošle sedmice je mnogo bilo govora o obrazovanju i kako ga organizovati, da li bi učenici i studenti trebali pohađati online nastavu ili ipak ići na predavanja.

Sada je to već jučer, jer se već navikavamo i na ovakav sistem obrazovanja.

Međutim još uvijek nisu jasne mnoge stvari, poput održavanja roditeljskih sastanaka. Nedoumica je da li bi sastanci trebali da budu online ili bi roditelji trebali da idu u školu.

Ovaj problem je posebno naglašen kod učenika koji tek polaze u školu, ili tek polaze u srednju školu.

Pomoćnik ministra zfravstva FBiH Goran Čerkez na svom Facebook profilu dao je viđenje odgovora na ovo pitanje.

Sastanci većeg broja nastavnika ne bi se smjeli više održavati uživo jer ako većina nastavnika bude moralo u samoizolaciju moglo bi dolaziti do prekidanja nastavnog procesa.

Takođe sastanci i razgovori nastavnika i roditelja bi se trebao odvijati online ili telefonom”, napisao je Čerkez.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Međutim, veliki problem može predstavljati i informatičko obrazovanje roditelja. Danas svi imaju pristup računarima i mobitelima i donekle je taj problem riješen, ali još uvijek ima mnogo osoba koje se ne znaju služiti računarom, posebno u manjim sredinama.

Ostaje da vidimo kako će se odvijati roditeljski sastanci, a vi nam pišite u komentare šta mislite o ovoj temi i svoje viđenje trenutne situacije.