Ajnadžić ugostio predstavnike Evropskog pokreta u BiH

Predstavnici organizacije koja je u BiH predstavnik Evropskog pokreta Predrag Praštalo, predsjednik i Haris Plakalo generalni sekretar, posjetili su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić.

Na sastanku je razgovarano o međusobnoj saradnji ove organizacije sa Općinom, te budućim projektima koji bi se mogli realizovati na području Općine Centar.

Načelnik Ajnadžić je kazao da će izvršna i zakonodavna vlast Općine Centar nastojati odgovoriti svim zahtjevima u okviru procesa na putu ka Evropskoj uniji.

“Općina Centar je potpisala memorandum 2017. godine čime smo postali član porodice zemalja i lokalnih zajednica koje promoviraju vrijednosti Evropske Unije. Nekoliko važnih pitanja je oko kojih će se ova lokalna zajednica fokusirati i to prije svega na promociju prava na slobodu i jačanje demokratije, izgradnju kapaciteta i jačanje uloge lokalne zajednice, izgradnju građanskog identiteta i jačanje civilnog društva, dogradnju i jačanje parlamentarne kulture, jačanje ekonomskih kapaciteta i tržišta, uspostavu naprednog i modernog društva, stvaranje dobrog i povoljnog ambijenta za investicije, promoviranje evropskih kulturnih i civilizacijskih vrijednosti sa posebnim naglaskom na poštivanje zakona i ljudskih prava shodno evropskim standardima i normativima uz punu reintegraciju Bosne i Hercegovine u politički i ekonomski sistem Evropske unije”, kazao je Ajnadžić.