Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju Općina Centar izdvojila 6.000 KM

Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja dugi niz godina iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama koje se nalaze na njenom području, iako još uvijek nema direktnu nadležnost kad je u pitanju ova veoma važna društvena oblast.

Posebnu pažnju i brigu za 12 osnovnih škola na njenom području Općina Centar vodi u cilju poboljšanja uvjeta rada i boravka učenika i nastavnog osoblja, te pruža finansijsku podršku za različite namjene, kao što su sanacija stolarije, sanitarnih prostorija, fasada, sala za tjelesni odgoj, nabavku namještaja, informatičke i druge opreme za kabinete, opremanje školskih biblioteka, postavljanje video nadzora i drugo.

Posljednji u nizu takvih primjera je donacija u vrijednosti 6.000 KM Javnoj ustanovi Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju za zamjenu popravku radijatora i nabavku materijala za sanaciju toaleta. Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava potpisali su u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime JU Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju direktorica Meliha Povlakić-Hadžiefendić.

Direktorica Povlakić-Hadžiefendić je izrazila veliku zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na višegodišnjoj pomoći.

“Ovo nije prvi put da dobijemo značajna finansijska sredstva od Općine Centar i na tome smo neizmjerno zahvalni. Sredstva koja smo danas dobili ćemo utrošiti za zamjenu ventila na radijatorima koji su stari i dotrajali. S obzirom da dolaze hladniji dani i da počinje sezona grijanja, ova donacija nam je itekako značajna. Dio sredstava ćemo utrošiti i za sanaciju toaleta, koji su u poprilično lošem stanju”, pojasnila je Povlakić-Hadžiefendić.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da će Općina Centar, iako nema direktnu nadležnost u oblasti obrazovanja, nastaviti snažnu podršku obrazovnim ustanovama kako bi se učenicima i nastavnom osoblju obezbijedili što bolji uslovi za rad.