Članovi Predsjedništva BiH u Briselu, Varhelyi sa delegacijom EU u Sarajevu

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, Željko Komšić i Milorad Dodik borave u radnoj posjeti Briselu gdje će se susresti sa Paulom Rangelom, stalnim izvjestiocem Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu u 11 sati u zgradi Evropskog parlamenta.

Tokom radne posjete institucijama Evropske unije u Briselu, članovi Predsjedništva BiH sastaće se i sa Charlesom Michelom, predsjednikom Vijeća Evropske unije u 14 sati u zgradi Evropskog vijeća.

Ovo je druga posjeta Briselu u samo nekoliko dana, s tim da je EU objavila Izvještaj o napretku BiH koji ima veliki broj zamjerki kao što su nepoštivanje vladavine prava, nerad pravosuđa, korupcija, nedovoljna borba protiv organiziranog kriminala.

Danas će evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi sa delegacijom Evropske unije boraviti u Sarajevu nakon što je prethodno bio u Srbiji i na Kosovu. On će održati sastanak sa šefom Delegacije EU Johannom Sattlerom, ali i premijerima Zoranom Tegeltijom, Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem kao i Kolegijima oba doma Parlamentarne skupštine BiH.