Demant/ Empire State Building sinoć nije bio osvijetljen u bojama Bosne i Hercegovine

Empire State Building sinoć nije bio osvijetljen bojama Bosne i Hercegovine povodom održavanja bosanskohercegovačkog filmskog festivala u New Yorku.

Naime, Empire State Building je 27. oktobra bila osvjetljena u čast Habitata za čovječanstvo grada New Yorka (Habitat for Humanity New York City), organizacije koja se bavi programima stambenog zbrinjavanja. Tog dana je obilježena i Habitatova virtualna kućna zabava.

Na Facebook i Twitter profilima Empire State Buildinga su 27. oktobra objavljene fotografije vrha ove zgrade koji je zapravo bio osvjetljen zelenom bojom.

Glowing light green & cyan tonight in honor of @habitatnyc & the Virtual Habitat House Party! #EmpireStateBuilding

Posted by Empire State Building on Utorak, 27. Oktobar 2020.

Također, na internet stranici The Empire State Building dostupan je i kalendar koji pokazuje kojim bojama će vrh ove zgrade biti osvijetljen na određeni datum.

Foto: esbnyc.com/ The Empire State Building
Foto: esbnyc.com/ The Empire State Building

Međutim, fotografiju poznatog nebodera Empire State Buildinga osvijetljenu u nacionalnim bojama Bosne i Hercegovine na svom Twitter profilu objavio je zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić ističući kako je povod bio održavanje bosanskohercegovačkog filmskog festivala u tom gradu što je sasvim pogrešna informacija.

Foto: Twitter/ Screenshot
Foto: Twitter/ Screenshot

Ubrzo, ova objava sa Twitter profila Denisa Zvizdića je obrisana, a povod osvjetljenja zgrade dakle nije bio 17. bosanskohercegovački film festival.