Dnevni horoskop: Preuzmite kontrolu nad finansijama i karijerom

Mnogi će tražiti veću samostalnost ali će je dobiti samo oni koji uspiju komunicirati na umjeren način. Preuzmite kontrolu nad finansijama, karijerom i odnosom sa kolegama.

OVAN (21.03. – 19.04.)
Nakon što dovršite sve poslovne obaveze, izađite van i provedite vrijeme sa prijateljima i članovima porodice ili se okrenite novim aktivnostima. Dan je idealan za obilazak novih stambenih prilika te za razgovore sa poznanicima koji vam mogu pozitivno utjecati na karijeru u budućnosti. Saslušajte savjete starijih osoba.

BIK (20.04. – 20.05.)
Ako se otvorite u pravoj mjeri i jasno pojasnite što točno želite, moći ćete motivirati okolinu, dobiti podršku a na kraju i resurse koji su vam potrebni da bi ostvarili ciljeve. Mnogi će od vas danas imati dobru priliku za naučiti nešto novo. Nemojte izbjegavati ozbiljne sastanke i druženja koja vas ne privlače, sudjelujte u svemu.

BLIZANCI (21.05 – 20.06.)
Nemojte sumnjati u vlastite ideje niti ih mijenjati u posljednji trenutak. Radije smatrajte vlastiti koncept razmišljanja jedinstvenim i mudrim jer je vrijeme da stvari ubrzate te pokrenete sve ono što odgađate. Ako vam nedostaje inspiracije, pronaći ćete je u razgovoru sa prijateljima i starijim članovima porodice. Opustite se.

RAK (21.06. – 21.07.)
Držite se što dalje od problema koji su povezani uz privatno polje, posebno porodično. Danas nećete moći promijeniti ishode a vjerovatno ćete, ukoliko se odlučite predložiti rješenje odnosno kompromis, naići na još veći otpor. Držite se ljudi koji razmišljaju na sličan način kao i vi a slobodno vrijeme odvojite za putovanje.

LAV (22.07. – 22.08.)
Danas ćete na svim životnim poljima biti vrlo strastveni pa se tako rado kretati u društvu osoba koje razmišljaju i djeluju na sličan način. Ako zauzmete pristup koji nije uobičajen odnosno tradicionalan, sigurno ćete na sebe privući pažnju nadređenih i mnoge dobiti na svoju stranu. Nemojte se baviti ljubavnim dilemama.

DJEVICA (23.08.- 22.09.)
Nemojte danas drugima otkrivati svoja razmišljanja niti emocije jer bi se mogli dovesti u nezgodnu poziciju i kasnije osjećati nelagodu. Vjerovatno ćete, kada je u pitanju posao, morati surađivati sa osobom koja vam još iz prošlosti nije draga. Naoružajte se strpljenjem te pokažite da ste graciozni i profesionalno radite svoj posao.

VAGA (23.09.-22.10.)
Mnogi će od vas prijepodne naučiti bitnu poslovnu lekciju koja će im pomoći da shvate što trebaju napraviti u bližoj budućnosti. Umjesto da se bavite prošlosti, radije krenite prema naprijed i dajte sve od sebe da se greške ne ponavljaju. Nemojte misliti da morate dijeliti svoje ideje sa drugima, budite rezervisani i kratki.

ŠKORPION (23.10.-21.11.)
Ako niste sigurni u to kako se najbolje suočiti sa situacijom koja vam predstavlja sve veći problem, sjednite i u miru još jednom razmislite o svim dešavanjima koja su do nje dovela. Potez na koji se odlučite dat će vam puno više slobode u svim životnim aspektima. Poslijepodne provedite sa voljenom osobom, budite romantični.

STRIJELAC (22.11.-21.12.)
Posvetite se poslu. Previše priče će vas samo na kraju koštati vremena kojeg nemate. Osoba za koju smatrate da je jako dobro poznajete, vjerovatno će vas u toku dana iznenaditi i pokazati vam svoje drugo lice. Nemojte se nervirati zbog osoba koje to nisu zaslužile a isto tako nemojte nikome otkrivati privatne informacije o sebi.

JARAC (22.12.-20.01.)
Ako se odlučite previše razgovarati a pritom zanemarite dio posla ili ne ispunite obećanje, već ćete poslijepodne biti u problemima. Budite proaktivni i sve zapišite na papir kako ne bi došlo do nesporazuma u vezi rokova. Ako vas i dalje privlači stara ideja, zauzmite novi pristup i u roku par dana ćete ostvariti prednost.

VODENJAK (21.01.-19.02.)
Iako će vam dan proći u zastojima, novim izazovima i teretima, pokušajte sve to nadrasti i uzmite u obzir nove mogućnosti koje sigurno postoje. Pomozite onim osobama koje su u prošlosti pomogle vama. Dan je idealan za otvorene razgovore sa dragim osobama. Nemojte se ustručavati, jasno recite tim osobama koliko vam znače.

RIBE (20.02.-20.03.)
Ako neko dovede u pitanje vaše motive ili prethodne rezultate, teško ćete moći šutjeti i kontrolirati se pa su mogući ozbiljniji sukobi i svađe. Da bi sve to izbjegli, klonite se osoba sa kojima ste u prošlosti imali trzavice. U privatnom su životu mogući izazovi, posebno ako niste bili iskreni prema sebi jer onda niste ni prema drugima, piše tarot-horoskop.