Dnevni horoskop: Razmislite o iskustvima a pažnju dajte onima koji zaslužuju

Mnogi će biti u raskoraku između privatnih potreba i iskušenja da prazninu ispune distrakcijama te površnim odnosima. Da bi pojedini odnos postao kvalitetan, potrebno je u njega uložiti vrijeme i trud. Razmislite o iskustvima a pažnju dajte onima koji to zaslužuju.

OVAN (21.03. – 19.04.)
Šta god danas radili, imajte na umu da ćete ostvariti uspjeh samo ako zauzmete ozbiljan pristup. Nemojte odustati u svojim naporima, posebno ako ste tek pokrenuli stvari koje ste željeli raditi duže vremena. Djeca i stariji članovi porodice većinu će vas staviti pred nove zahtjeve, budite strpljivi ali nemojte dozvoliti baš sve.

BIK (20.04. – 20.05.)
Dan je idealan za razmišljanje o privatnim problemima, posebno ako vas nešto muči duže vremena i više niste sigurni šta se tačno krije iza nedavnih dešavanja. Dajte sve od sebe da bi izgladili situaciju sa osobom koja vam je bitna ili da bi zadovoljili one ljude do kojih vam je stalo. Predložite promjene koje vidite kao pozitivne.

BLIZANCI (21.05 – 20.06.)
Nemojte se prepustiti dosadi niti se previše otvarati ljudima koje ne poznajete. Najbolje ćete proći ako se što više okupirate obavezama. Uključite se u sve aktivnosti koje vam se čine zanimljivima, posebno ako to znači da ćete upoznati nove osobe koje su kreativne i jedinstvene. U privatnom životu odlučite ko vam je prioritet.

RAK (21.06. – 21.07.)
Slobodno budite otvoreni ali nemojte otkrivati baš sve. Dan je odličan za razne diskusije sa prijateljima, poslovnim partnerima i nadređenima ali pripazite na to da ne namećete svoja razmišljanja i ne forsirate promjene za koje osjetite da okolina nije spremna. U privatnom se životu opustite i isprobajte nešto novo.

LAV (22.07. – 22.08.)
Pokušajte razmišljati dugoročno, fokusirajte se na ishode različitih situacija jer ćete jedino tako zadržati kontrolu i moći donijeti ispravne odluke. Dan će biti vrlo uspješan za sve one koji izbjegnu pretjerivanje u svojim reakcijama i nepotrebno trošenje novca. U ljubavi nećete dospjeti daleko ako pokažete tvrdoglavost.

DJEVICA (23.08.- 22.09.)
Iako ćete smatrati da sve imate pod kontrolom i da ne postoji ono što je nejasno, budite oprezni. Naime, ako se previše opustite i promijenite stav, neko će vam nametnuti nove obaveze ili vas uvjeravati u to da niste ispravno obavili one stare. Nemojte dozvoliti da drugi diktiraju kako ćete i kada ispuniti svoje odgovornosti.

VAGA (23.09.-22.10.)
Ako postoji nešto što možete napraviti da ubrzate tok dešavanja i što prije iskoristite ono što smatrate novom prilikom, odmah se aktivirajte i budite odlučni. Novi će vam, kreativni potezi pomoći da ostvarite bolje rezultate. Osoba sa kojom ćete slučajno porazgovarati otkrit će vam informacije sa kojima su rijetki upoznati.

ŠKORPION (23.10.-21.11.)
Nemojte oklijevati ukoliko imate priliku stupiti u finansijski odnos sa osobom u koju imate povjerenje jer će vam to dati priliku da se okušate u nečem što ste oduvijek željeli. Ako vidite šansu za to da steknete jedinstvena nova iskustva, zgrabite je i nemojte dozvoliti da vam vrijeme odlazi na objašenje svojih odluka.

STRIJELAC (22.11.-21.12.)
Danas ćete biti vrlo pričljivi i uvjerljivi. Osobe koje vas ne poznaju baš najbolje smatrat će da ste osoba koja nema mana te uvijek ima sve pod kontrolom. Ipak, kada su u pitanju stare kolege i prijatelji, budite oprezni i spremni poduprijeti svoje ideje dokazima. U privatnom će vam životu pomoći starija osoba koju duže znate.

JARAC (22.12.-20.01.)
Ponudite ono što smatrate da možete i pritom budite direktni jer ćete tako impresionirati okolinu i sigurno doći do bolje ponude ili boljih radnih uvjeta. Putovanje će imati svoje prednosti ali budite spremni na odgode i probleme. Ako morate raditi u timu, pokažite da ste uvijek spremni saslušati različita mišljenja i nove ideje.

VODENJAK (21.01.-19.02.)
Danas će vam ići od ruke sve što je povezano uz novac, nove finansijske dogovore i papirologiju te birokraciju. Mnogi će od vas morati riješiti nove probleme povezane uz djecu ili voljenu osobu. Nemojte na to gledati negativno jer se radi o dobrom iskustvu nakon kojeg ćete bolje razumjeti dinamiku odnosa i ljude koje volite.

RIBE (20.02.-20.03.)
Danas možete očekivati poklon ili iznenađenje od osobe koju niste vidjeli duže vremena a u prošlosti ste joj nesebično pomogli. Budite oprezni kada je u pitanju posao, neko će tražiti način na koji će vas nagovoriti na promjene koje vam nisu u najboljem interesu. Da bi u ljubavi dobili slobodu, morate je naučiti i pružiti, piše tarot-horoskop.