Đoković nakon novog “incidenta” sa sudijom: Vidio sam da ima modricu

Poslije pobjede nad Karenom Khachanovom i plasmana u četvrtfinale Roland Garrosa, Novak Đoković kaže da mu nije bilo prijatno kada je pogodio linijskog sudiju loptom.

Novak Đoković je ponovo imao situaciju sa linijskim sudijom, nakon što je pogodio lininijskog arbitra Lauru Klark na US openu, nakon čega je diskvalifikovan, Novak je lopticom pogodio i sudiju na Rolan Garosu, tokom meča sa Karanom Kačanovim.

Jedan od novinara konstatovao je da se u početku karijere više trudio da se uklopi, a da je sve slobodniji u iznošenju svog mišljenja kako vrijeme prolazi.

“Nisam siguran kako ste me vi percipirali, ali mislim da je promjena jedina stvar koja je konstanta. Postoji naravno čvrsto jezgro vrijednosti, ali život neprestano donosi nove izazove kojima moramo da se prilagođavamo. Ne odvajam privatni i profesionalni život, ne vjerujem da je moguće reći da si jedna osoba na terenu, a druga van njega. Za mene je teren mjesto na kojem najviše mogu da rastem kao ličnost i kao karakter”, objasnio je Đoković.

Prvi reket svijeta je tokom prvog seta nehotice pogodio linijskog sudiju loptom u lice u toku igre.

“Bože, bio je to jako čudan deja vu… Pokušavam da pronađem linijskog sudiju i da vidim da li je u redu, vidio sam da ima malu modricu na to mjestu. Ponio se snažno i hrabro, ali pogođen je, bio sam vrlo blizu. Zbog svega što se desilo u Njujorku napravit će se priča od toga, ali dešavalo se i meni ranije, kao i drugim igračima. Čudna situacija”.

U četvrtfinalu Đoković će igrati sa Pablom Carrenom Bustom, igračem protiv kojeg je igrao na US Openu kada diskvalificiran upravo zbog toga što je sutkinju pogodio lopticom, piše Sportcentar.

“Carreno Busta je u posljednjih 12-15 mjeseci popravio igru na svim podlogama, ovdje je niži odskok i to odgovara njegovom stilu, iako inače možda više voli beton, odrastao je na šljaci kao i svi Španci. Igrali smo to u Njujorku, ali to nije bio pravi meč, radujem se da imam priliku da to ispravim. Igrao je dva polufinala US Opena, backhand i forhand su mu ravni, dobro se kreće i riternira, tjera protivnika na grešku, a zna i da izađe napred, osvajao je slamove u dublu”.

Inače, prije meča je Novak istakao kako smatra da zbog napredne tehnologije linijske sudije više nisu neophodne na teniskim mečevima.