Fakultet za kriminalistiku obilježava 27. godišnjicu rada

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, Zoran Mikulić, posjetio je danas Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Povodom 27. godišnjice Fakulteta, u ime člana Predsjedništva, Zoran Mikulić se zahvalio na pozivu i uručenoj zahvalnici za poseban doprinos razvoju Fakulteta, te domaćinima zaželio uspješan rad u predstojećem periodu.

Dekan Fakulteta prof. dr. Jasmin Ahić i njegovi saradnici, prof. dr. Lada Sadiković, prodekanesa za nauku, Dina Bajraktarević Pajević, prodekanesa za finansije, prof. dr. Marija Lučić-Ćatić, koordinatorica za međunarodnu saradnju kriminologiju i prof. dr. Admir Hadžikadunić, prodekan za nastavu, upoznali su uvaženog gosta sa aktivnostima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije i razgovarali o ulozi akademske zajednice u očuvanju mira i sigurnosti države.

Također, razgovarano je o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i predstojećim integracionim koracima NATO procesa, te saradnji akademske
zajednice i izvršne vlasti Bosne i Hercegovine.

Poručeno je da će Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije dati svoj maksimalan doprinos u akademskom i istraživačkom smislu da Bosna i Hercegovina kao država bude nezavisna, suverena i jaka zemlja koja će se nositi sa sigurnosnim izazovima u regionu.