Foto/ Dvije godine od ubistva policajaca Adisa i Davora: Krivce izvesti pred lice pravde

Rodbina, prijatelji i kolege odali su danas počast sarajevskim policajcima, pripadnicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću, koji su prije dvije godine mučki ubijeni na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Nažalost, ubice ni do danas nisu pronađene, niti je okončana istraga Tužilaštva KS u ovom slučaju.

Ovim povodom, brojne delegacije položile su cvijeće na spomen-obilježje, na mjestu gdje su u policijskom automobilu rafalnom paljbom nepoznati počinioci oduzeli život policajcima rano ujutro 26. oktobra 2018. godine.

Nakon toga, cvijeće je položeno i na mezar Šehovića i grob Vujinovića. Ovim povodom, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko je rekao da mu nikada teže nije bilo davati izjavu medijima. “Sve nas frustrira činjenica da izvršioci ovog gnusnog čina nisu izvedeni pred lice pravde”, istakao je ministar Jusko, koji je izabran na poziciju ministra godinu i po nakon ovog mučkog ubistva.

Njegovi saradnici i ministar ne žele, kako kaže, imati pristup informacijama iz istrage o ovom ubistvu na Alipašinom Polju, prvenstveno da ne bi došlo do kontaminacije slučaja. “Siguran sam da će slučaj prije ili kasnije biti riješen”, najavio je ministar Jusko.

Predsjednik Sindikata kantonalne policije Sadik Ećo rekao je da su njegovi prijatelji i braća ubijeni samo zato što su čestito i pošteno radili svoj posao.

Poručio je kako zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa ove godine neće biti održan memorijalni turnir u malom fudbalu, ali u isto vrijeme i najavio njegove održavanje narednih godina.