Foto/ Održan event “Total Beauty Concept”: Dame naučile kako da ispravno njeguju kožu lica

Event “Total Beauty Concept” održan je jučer u Damen Beauty salonu u Sarajevu u saradnji s nezavisnim Oriflame timom O’Vibes direktorice Arijane Turković.

Prisutne klijentice imale su priliku više naučiti o tajni zdrave kože, te održavanju iste. Sa osnovama i detaljima njege kože u kućnim uslovima ih je upoznala direktorica Turković, koja je predstavila čitav Oriflame Total Beauty Concept.

Djevojke su uspjele saznati osnovu te i greške koje su do sada činile prilikom svojih rutina njege kože. Naime, uticaj na zdravu kože lica ima 80 posto pravilno i redovno njegovanje kože.

Također, dame su imale priliku i saznati česte greške pri samoj hidrataciji kože. Naime, svaki put pri dodiru sa vodom koža gubi hidrataciju te je potrebno nadoknaditi je. Svakako, postoje i određeni izuzetno osjetljivi dijelovi lica poput područja oko očiju koje je čak pet puta osjetljivije.

Prisutne klijentice imale su priliku i obaviti profesionalnu analizu kože lica kroz sedam parametara koje čine: hidratacija, elastičnost, pore, tip kože, akne, melanin te i sama osjetljivost, a zatim saznati koji Oriflame proizvodi su adekvatni za pravilnu njegu i zdravlje njihove kože lica.

O tretmanima koje nudi salon Damen Beauty govorila je uposlenica salona, Kristina te je svakako istaknuto kako odgovarajući tretmani skupa sa pravilnom njegom vode ka zdravoj i njegovanoj koži.

Kako je istakla vlasnica Damen Beauty salona, Emina Tirak ogromno je zadovoljstvo organizovati događaj poput Total Beauty Concept eventa baš u ovom salonu i u suradnji sa izuzetno profesonalnim timom nezavisne direktorice Arijane Turković.

Nakon tri godine uspješnog rada našeg salona mogu zasigurno reći da sam ponosna što je ovakav tim izabrao baš naš salon i prepoznao naš trud, ali i profesionalnost kakvom pristupamo svim klijenticama. Svakako, nadamo se da ćemo u budućnosti organizovati što više ovakvih događaja jer smatramo da naše klijentice zaslužuju samo najbolje, a pogotovo i pravilnu njegu svoje kože“, poručila je Tirak.

Kako je istakla Oriflame direktorica Turković, sigurna je da će ovo što su dame saznale i naučile promijeniti dnevne navike njege kože učesnica.

Čast i zadovoljstvo je bilo razgovarati s damama koje razumiju zašto je važna njega kože lica za cjelokupan izgled i lifestyle. Posebno mi je drago jer su klijentice Damen Beauty salona prepoznale značaj napredne NovAge kolekcije, te birale naš novi Skinenergise set za njegu kože lica uz sjajne tretmane salona. Sigurna sam da će ova kombinacija napraviti razliku u dnevnim navikama njege kože, a ovakav tip evenata ćemo nastaviti organizovati u Sarajevu, i svakako u Damen Beauty salonu”, kazala je Turković.

Nužno je uspostaviti pravilnu rutinu, jer njegovano lice uvijek je IN!