Fudbalska reprezentacija BiH okuplja se danas kako bi započela pripreme uoči susreta sa Sjevernom Irskom, Holandijom i Poljskom

Fudbalska reprezentacija BiH okuplja se u ponedjeljak u Sarajevu kako bi započela pripreme za tri utakmice u narednim danima.

Prva utakmica je po rasporednu u četvrtak na stadionu Grbavica sa Sjevernom Irskom u okviru baraža za plasman na Euro 2020/2021, a sljedeća je zakazana za 11. oktobar na Bilinom Polju protiv Holandije u Ligi nacija.

Ovo će biti prve dvije utakmice sa prisustvom navijača na tribina, nakon panedmije koronavirusa. Federalni krizni štab odobrio je otvaranje stadiona za gledaoce, maksimalno 2.000 gledalaca će moći prisustvovati meču, ali uz poštivanje epidemioloških mjera.

Zmajevi će četvrti meč u grupi 1 UEFA A Lige nacija odigrati protiv Poljske 14. oktobra u 20:45 sati na stadionu Miejski u Wroclavu.

Mečeve reprezentacije propustit će Ermin Bičakčić koji se povrijedio kao i Eldar Ćivić. Selektor Dušan Bajević pozvao je Bojana Nastića na okupljanje.