Fudbalski klub Juventus privremeno obustavlja aktivnost omladinskog sektora: Nekoliko slučajeva koronavirusa među igračima

Fudbalski klub Juventus je iz predostrožnosti odlučio privremeno obustaviti aktivnost omladinskog sektora, nakon nekoliko slučajeva COVID-19 među igračima mlađih selekcija.

“Nakon potvrde nekoliko slučajeva COVID-19 u nekim timovima omladinskog sektora, Juventus objavljuje da je iz predostrožnosti odlučeno da se privremeno obustave aktivnost muškog i ženskog omladinskog sektora. Pozitivni slučajevi i njihovi bliski kontakti smješteni su u izolaciju u skladu s važećim propisima“, navodi se u saopštenju Juventusa.

Klub iz Torina također je potvrdio novi slučaj zaraze koronavirusom u sastavu do 23 godine.

“Fudbalski klub Juventus objavljuje je da je, tokom provjera predviđenih važećim protokolom, još jedan član U23 ekipe bio pozitivan sa COVID-19. Riječ je o fudbaleru Alessandru Di Pardu“, ističe se se u saopštenju.

Juventusova ekipa do 23 godine ranije je imala devet potvrđenih slučajeva COVID-19, a među zaraženima su trener Lamberto Zauli, pet igrača i tri člana osoblja, piše sportcentar.