Gledali smo jednu od najljepših utakmica sezone: Željezničar minimalno slavio na Grbavici protiv Tuzla Cityja

Posljednji susret 10. kola Premijer lige odigan je večeras na Grbavici, a domaćin je slavio minimalnim rezultatom protiv Tuzla Cityja. 

U prvom poluvremenu oba tima napravila su nekoliko prilika, ali niti jedna nije rezultirala pogotkom.

Već u sedmoj minuti, nakon ubačaja Kojić je glavom šutirao, ali ravno u golmana tima s Grbavice. Gosti su nastavili napadati, Maksimović je pokušao šutirati sa 16 metara, ali na sreću domaćina udarac nije bio precizan.

Velika šansa za Plave desila se već u 14. minuti kada Lendrić u padu sa pet metara nije uspio zatresti mrežu.

U nastavku smo vidjeli još nekoliko dobrih prilika, ali niti jedna nije promijenila rezultat, tako da se na pauzu otišlo rezultatom 0:0.

Velika zbrka desila se pred golom Željezničara na samom startu drugog poluvremena, tačnije u 49. minuti, kada je Erić odbranio udarce Kariaševića i Maksimovića, a nakon treće odbijene lopte Ramić pogađa prečku. Nakon toga se lopta opet odbila do Crnkića, ali Erić brani udarac koji se opet odbija do Maksimovića koji loptu šalje preko gola.

Najbolju šansu u nastavku Željo je imao u 62. minuti. Nakon odbijene lopte Mujezinović je šutirao iz prve iskosa, ali Muminović je bio priseban.

Plavi su poveli u 63. minuti preko Samira Bekrića. Muhamed Alispahić poslao je dugu loptu prema njemu, a on je hirurški precizno matirao Fejzića za 1:0, što je i konačan rezultat.

Vidjeli smo i jedan crveni karton. U 79. minuti isključen je Siniša Stevanović nakon grubog starta na Nerminu Crnkiću, a arbitar mu je pokazao drugi žuti karton.