BeeBee romobili: Skupa igračka za bh. standarde, Nextbike i dalje bolje rješenje

Prije samo mjesec dana BeeBee romobili predstavljeni su putem medija javnosti kao jedinstveno prevozno sredstvo, uz samo nekoliko jednostavnih koraka do vožnje električnim romobilom. 

Ali nije sve tako divno, zar ne?! Već na samom startu projekta građani su se razočarali, ni manje ni više nego zbog skupe tarife. Mnogi bi možda rekli da je pretjerivanje, ali BeeBee jeste itekako skup za naš standard.

Da biste uopšte otključali jedan romobil bit će vam s računa skinuto 1.35 KM dok se svaka naredna MINUTA naplaćuje po promotivnoj cijeni od 27 KF.

Ne znamo koliko ste upućeni, ali ukoliko baš ne želite da divljate pješačkom zonom za 10 KM ne možete daleko da stignete.

Ukoliko se vozite 20 minuta u jednom pravcu to će biti naplaćeno oko 6 KM plus otključavanje, dakle negdje oko 7 KM.

Koliko za 20 minuta možete preći u Sarajevu kilometara? Ako uzmemo u obzir mnogo pješaka, rupe na ulicama, jako duge semafore, pa i ne baš mnogo. Možda od Otoke do Skenderije…

Baš je to razlog zašto su mnogi građani samo jednom probali BeeBee i prestali da koriste, zauvijek.

Tarifa po kilometru mnogo bolje rješenje

Ukoliko zamislimo jednu osobu koja živi na Dobrinji i radi na Drveniji a želi da ide na posao i vrati se BeeBee električnim romobilom za jedan mjesec mogla bi da kupi jedan jako dobar električni romobil.

Iz toga razloga možba bi ova cijena bila razumna da se računa po kilometru, što nije tako mnogo, jer bi od Dobrinje do Drvenije i nazad ta osoba platila mnogo manje novca.

Naravno treba tu uračunati i troškove same kompanije, dakle potrošnju električne energije, skladištenje, radnike, pa i nabavku samih vozila. Možda i nije do BeeBee-ja, možda smo samo kao država rupa bez dna.