Gradonačelnik Skaka primio u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas u Vijećnici u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u BiH, Nj. E. Gholamreza Ghelichkhana i poželio mu uspješan mandat.

Skaka je istakao da glavni grad BiH intenzivno vodi aktivnosti na jačanju međunarodne saradnje i to, posebno, sa glavnim gradovima prijateljskih država.

“Iran i Bosna i Hercegovina imaju posebnu vezu. Tradicionalno prijateljstvo i naklonost potvrđeno je i uspostavom pobratimskih odnosa prije četiri godine između naših glavnih gradova, Sarajeva i Teherana”, istaknuo je Skaka.

Gradonačelnik je kazao da postoje brojne mogućnosti za unapređenje saradnje i da je važno da gradovi kontinuirano razmjenjuju iskustva, što je dobar temelj za realizaciju konkretnih projekata na svim poljima od obostranog interesa.

Ambasador Ghelichkhan zahvalio je na prijemu te naglasio kako je o gradonačelnikovu radu čuo samo riječi pohvale. Izrazio je zadovoljstvo što će sljedeće četiri godine provesti u gradu kojeg je ocijenio vrlo ugodnim za život.

Dodao je kako će slijediti tradiciju odličnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Islamske Republike Iran, te sa svoje strane pružiti punu podršku saradnji dva glavna grada.