Na brdu Hum izvršena sadnja 130 sadnica u okviru Inicijative za zeleniju i održivu budućnost

U okviru realizacije projekta „Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost“, kojeg provodi Općina Novo Sarajevo u saradnji sa UNDP BiH u petak, 23. oktobra ove godine nastavljena je akcija sadnje sadnica na području Općine.

Više od 130 sadnica ovaj put posađeno je na lokalitetu brda Hum, od kojih je 80 sadnica obezbijedio UNDP BiH, a preostalih 50 sadnica Općina Novo Sarajevo. Zajedno sa predstavnicima UNDP BiH i Općine, sadnji su se pridružili i nastavnici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn Sarajevo, koja 23. oktobra obilježava 130 godina postojanja.

Do sada se na području Općine Novo Sarajevo kroz ovaj projekat posadilo 209 sadnica i to na lokalitetima bivše kasarne „Šemso Baručija“ u naselju Velešići, u Vilsonovom šetalištu i ulici Ložionička.

Projektom „Inicijativa za zeleniju i održivu budućnost“ planirana sadnja 625 sadnica na području Općine, od čega sa 500 sadnica učestvuje Općina Novo Sarajevo, a sa 125 sadnica UNDP BiH. Nastavak sadnje sadnica planira se u proljeće naredne godine.