Nurmagomedov objavio kraj MMA karijere: Obećao sam majci, ovamo se ne vraćam bez oca

Khabib Nurmagomedov je sinoć u Abu Dhabiju stigao i do 29. pobjede u karijeri bez ijednog poraza, nakon što je spektakularnim trianglom pobijedio Justina Gaethjea, a nakon borbe je objavio kraj fantastične MMA karijere.

Kako je rekao, obećao je majci da je ovo njegova posljednja borba, a sve to kazao je kroz suze. Njegov otac Adbulmanap Nurmagomedov je preminuo u julu od posljedica koronavirusa. On je bio Habibov trener i odveo ga je do samog trona UFC-ove lake kategorije.

U prvoj rundi obojica su upućivali jedno drugome nekoliko brutalnih udaraca. Gaethje je upućivao dosta low-kickova, a Habib ga je pred kraj runde oborio, ali ga nije uspio dovršiti. Međutim, Amerikancu nije bilo spasa u drugoj rundi. Iako je uputio nekoliko dobrih udaraca, Habib ga je brzo ponovo oborio i polugom ugušio čime je na nevjerovatan način došao do još jedne spektakularne pobjede.

Nakon pobjede Khabib se oglasio putem drušvenih mreža kako bi odao počast svom ocu te mu se zahvalio na svemu.

“Kad je Allah s tobom, niko te ne može slomiti, niko. Hvala ti oče za sve, naučio si me svemu u životu, neka te Allah nagradi najljepšim mjestom u džennetu”, napisao je Khabib na svom zvaničnom Instagram profilu, gdje je postavio svoju sliku s ocem.

Nakon ovog spektakularnog meča mnogi svjetski sportisti su se oglasili kako bi dali svoju podršku Khabibu. Jedan od njih je i Cristiano Ronaldo, koji je na Instagram storiju napisao: “Čestitam brate! Tvoj otac je ponosan”, poručio je Ronaldo na Instagramu.

Ovim povodom oglasio se i Conor McGregor.

“Dobra predstava za Khabiba. Ja ću nastaviti dalje. Poštovanje i moja sućut za tvog oca, još jednom tebi i tvojoj porodici”, napisao je McGregor na Twitteru.