Načelnik Ajnadžić obišao područje MZ „Pionirska dolina“: U toku rekonstrukcija igrališta

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u subotu, 10. oktobra 2020. godine zajedno sa saradnicima posjetio područje mjesne zajednice „Pionirska dolina“.

Jedna od lokacija koju su posjetili je igralište na spoju ulica Nahorevska i Midhata Karića Mitketa. Naime, u proteklom periodu radnici Centra za sport i rekreaciju, Javne ustanove koja održava sportske plohe i igrališta na području ove lokalne zajednice, izvršili su rekonstrukciju nogometnog igrališta, hortikulturno uredili prostor oko igrališta, a započeli su radove i na izgradnji novog basket igrališta. Podloga nogometnog terena je obnovljena, markirana, postavljena je zaštitna ograda, golovi, a preostaje još samo postavljanje nove rasvjete.

Načelnik Ajnadžić je naglasio da Općina Centar ulaže značajna sredstva u izgradnju i obnovu dječijih i sportskih igrališta.

“Na ovaj način želimo našim sugrađnima stvoriti ugodan ambijent u kojem će provoditi slobodno vrijeme, ali svakako se i baviti sportskim aktivnostima”, dodao je Ajnadžić.

Načelnik je obišao i Ulicu Aleksandra Puškina u kojoj je u proteklih nekoliko dana završeno asfaltiranje jednog kraka u dužini od 300 metara. Naime, ranije je na pomenutoj lokaciji postojao makadamski put, a nakon zahtjeva građana Općina je pristupila realizaciji projekta. Stanovnici ovog lokaliteta izrazili su zahvalnost načelniku Ajnadžiću i Općini Centar istakavši kako im je sada uveliko olakšano kretanje i pristup njihovim domovima.