Pjanić: Možemo pričati mnogo, ali pamtit će se samo poraz

BiH će u nedjelju od 18,00 sati u Zenici igrati utakmicu trećeg kola grupe 1 UEFA A Lige nacija protiv Holandije.

Zmajevi su prije dva dana nakon penala izgubili od Sjeverne Irske u baražu za EURO, a Miralem Pjanić je na press konferenciji pred duel sa Holandijom kazao da se mora ići dalje.

“Razočarani smo. Htjeli smo da pobijedimo Sjevernu Irsku, ali nismo uspjeli. Igrali smo solidno, međutim nismo uspjeli zabiti drugi gol. Oni su sretno izjednačili i čuvali rezultat do penala. Ispali smo i moramo ići dalje. Čeka nas teška utakmica protiv Holandije. Oni će igrati ozbiljno i došao im je novi selektor. Kvalitetni su i moramo se dobro pripremiti. Možda nismo favoriti, ali igramo kući i nastojat ćemo doći do dobrog rezultata. Važno je da se pripremamo za budućnost”, istakao je Pjanić.

Fudbaler Barcelone je zadovoljan igrom mladih igrača u prethodnim susretima naše reprezentacije.

“Nije nam bilo lako nakon utakmice sa Sjevernom Irskom. Mladi igrači su odigrali veoma dobro i oni moraju polako da preuzimaju odgovornost. Mi iskusni smo tu da pomognemo. Reprezentacija mora u budućnosti računati na mlađe igrače. Mi smo profesionalci. Neki od nas imaju blizu 100 utakmica. Tu smo što nas svi poštuju. Tu smo za dobrobit reprezentacije i našeg fudbala”, govori Pjanić i dodaje:

“Fudbal je takav. Nekada si bolji, dominiraš, ali lopta neće u gol. Možemo mi pričati koliko hoćemo, ali smo izgubili i to će se pamtiti. Niko ne može zamjeriti igračima na zalaganju i borbenosti. Svi momci su dali sve od sebe, ali falio je zadnji pas i taj gol. Falila nam je ludicnost ispred gola Sjeverne Irske. Reprezentacija je u više navrata pokazala da možemo igrati protiv jačih selekcija. Pokušat ćemo i protiv Holandije igrati što bolje. Svima je teško. Sada mora biti neki novi projekat. Nastojat ćemo da ostanemo u A Ligi nacija. Bit će teško, međutim dat ćemo sve od sebe da to postignemo.”