Nermin Nikšić povodom smjene Vlade KS: Koalicija “Petak 13” život građana pretvorila je u horor

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, oglasio se na društvenim mrežama povodom najavljene smjene Vlade KS.

Kaže da je podnesen zahtjev za zakazivanje presudne sjednice.

Kako smo i najavili podnijeli smo zahtjev za zakazivanje sjednice na kojoj bi se glasalo o nepovjerenju aktuelnoj Vladi u Kantonu Sarajevo. Nakon što je program nove Vlade gotovo okončan, a vodeći računa o zakonskim rokovima koje treba ispoštivati prije zakazivanja sjednice, potpisi su i zahtjev predati na protokol. Iako se radi o 18 potpisa uvjeren sam kako će za smjenu Vlade biti znatno više glasova“, rekao je Nikšić.

Lider SDP-a istakao je i da je “očito kako se trgovačka koalicija “Petak 13” u skladu sa svojim nazivom pobrinula da građanima Kantona Sarajevo život pretvori u “horor”.

Neupitno je da Vlada ne uživa ni podršku većine zastupnika, kao ni javnosti i vrijeme je da ode. Krajnje je vrijeme da zaustavimo propadanje kantona, urušavanje institucija i katastrofu u koju Vlada vodi Kanton Sarajevo. Reakcija građana je više nego pozitivna i to je ono što nam daje uvjerenje da trebamo istrajati.

Okrećemo se kampanji za lokalne izbore, a odmah nakon toga bi trebalo održati sjednicu kantonalne Skupštine na kojoj bi izglasali nepovjerenje aktuelnoj Vladi. Znam da zvuči nevjerovatno, ali cilj nam je bio napraviti program, o rasporedu resora i kadrovskim rješenjima nismo razgovarali. Tim pitanjima ćemo se baviti nakon izbora“, kaže Nikšić.

Kako smo i najavili podnijeli smo zahtjev za zakazivanje sjednice na kojoj bi se glasalo o nepovjerenju aktuelnoj Vladi…

Posted by Nermin Nikšić on Friday, October 9, 2020