Foto: Criterion

Video/ U decembru ćemo zaigrati remaster hita Need for Speed: Hot Pursuit

Remaster Criterionovog hita Need for Speed: Hot Pursuit stiže nam uskoro.

Očekuje se da će već od 6. decembra biti dostupan na konzolama PlayStation 4 i Xbox One, a od 13. decembra na Nintendo Switch konzoli.

Originalna igra izašla je još 2010. godine, tako da prva stvar koju ćete primijetiti je vizualna nadogradnja koja koristi moderan hardver. Remaster verzija će podržavati cross-platform multiplayer, što znači da ćete igru moći igrati s prijateljima bez obzira na kojem je sistemu igraju.

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered dolazi sa svim DLC-ima objavljenim za originalnu igru, kao i ažuriranim photo modom i potpuno novim dostignućima.

Autolog, društvena mreža koja vam je omogućavala da budete u toku s dostignućima vaših prijatelja, ponovno je tu.

Ovisno o sistemu na kojem ćete igru igrati, uživat ćete u drugačijem doživljaju s različitim fps-om i potencijalno 4K rezolucijom. Na konzolama Play Station 4, Xbox One i Nintendo Switch igra će raditi na 1080p u 30 fps-a, dok na PS4 Pro i Xbox One X igrači će moći birati 1080p u 60 fps ili 4K u 30 fps “fidelity modu”.

Na računaru moći ćete igru igrati u 4K na maksimalnih 60 fps.

Need for Speed: Hot Pursuit Remastered prodavat će se po cijeni od 39,99 dolara za PS4, Xbox One i Nintendo Switch te po cijeni od 29,99 na platformama Steam i Origin.