Odrađen trening pred Nizozemsku, napadamo izmijenjenim snagama

Nogometna reprezentacija BiH odradila je trening u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru pred sutrašnji okršaj sa Nizozemskom u Zenici.

Uprkos neuspjehu i ispadanju u baražu za EP od Sjeverne Irske u našem taboru atmosfera je dobra, jer su igrači svjesni da imaju priliku da poprave utisak protiv favorizovanih Nizozemaca.

Kako je danas na konferenciji za novinare najavio selektor Dušan Bajević, za očekivati je da šansu za igru u sutrašnjem meču dobiju igrači koji uglavnom nisu igrali protiv Sjeverne Irske u četvrtak.

Utakmica 3. kola Lige nacija BiH – Nizozemska igra se sutra od 18 sati na Bilinom polju.

Osim toga, tri dana ostalo je do utakmice “U-21“ selekcija Njemačka i naše domovine.

Bh. reprezentativci se u Sarajevu spremaju za taj meč, a napadač Jovo Lukić ističe da su svi igrači zdravi.

Dobra stvar je što smo svi spremni, nemamo povrijeđenih igrača i to nam olakšava pripreme. Nadam se da će tako i da ostane i do utakmice. Njemačka je jak protivnik i oni su favoriti, ali mi se nećemo predati. Ne idemo tamo sa bijelom zastavicom, već da odigramo najbolje što možemo i probamo da napravimo pozitivan rezultat“, kazao je Lukić.

Foto: NFSBiH
Foto: NFSBiH

Prvi put na okupljanje “U-21“ selekcije pozvan je Ajdin Hasić koji ne krije zadovoljstvo zbog toga.

Uvijek je poseban osjećaj kad se dođe na okupljanje reprezentacije, a nakon kadetske i juniorske ovo mi je prvi poziv u „U-21“ selekciju. Uvijek sa ponosom nastupam u dresu sa državnim grbom i sretan sam što sam tu. Dobro treniramo i bićemo spremni za meč. U kubu sam dobio šansu i dajem sve od sebe i na treninzima i na utakmicama. Zadovoljan sam svojom formom i spreman sam da tako nastavim i u reprezentaciji“, zaključio je Jukić.