Oduvijek neotkupljiv glas: Preminula istaknuta Meliha Salčinović

Istaknuta profesorica teoretskih muzičkih predmeta i istaknuta članica Naše stranke, Meliha Salčinović, preminula je jučer.

Salčinović je dva dana imala povišenu tjelesnu temperaturu, te je bila hospitalizirana, ali nakon velikih napora zeničkih ljekara njeno srce nije izdralo. Još uvijek nije poznat tačan razlog smrti.

Ostat će upamćena i kao vijećnica u Gradskom vijeću Zenice, a tokom svog rada hrabro se borila za dobrobit ovog grada i svih građana.

Duboko potreseni i ožalošćeni, još uvijek u nevjerici pokušavamo prihvatiti činjenicu da istaknuta članica Naše stranke više nije među nama. Svima nama ostaje ogromna drugarska i emotivna praznina zbog nenadoknadivog gubitka divne i jedinstvene osobe“, saopštili su iz Naše stranke.

Dalje navode da je uvijek imala neotkupljiv glas.

Njen odlazak je nenadoknadiv gubitak za Našu stranku, a vjerujemo i za građane i građanke Zenice u ime kojih je Meliha uvijek dizala svoj principijelan i nepotkupljiv glas. Zbog okolnosti u kojima se nalazimo, zbog pandemije, Naša stranka nema načina da organizira komemorativno okupljanje, zato ovim putem, sa svima onima koji su cijenili i voljeli Melihu, želimo podijeliti svoju žalost i odati joj počast. S tobom u srcu i mislima, draga Meliha, idemo nepokolebljivo dalje. Počivala u miru. U lijepim uspomenama svih nas koji smo te poznavali ostat ćeš zauvijek“, naveli su iz Naše stranke.

Meliha Salčinović rođena je u Zenici 28. 5.1970. godine, gdje završava Osnovnu i Srednju muzičku školu. Po okončanju srednjoškolskog obrazovanja upisuje i uspješno završava Muzičku akademiju u Sarajevu.

Meliha Salčinović od 1993. godine radi u Muzičkom školskom centru Zenica, a od 1999. godine u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici kao profesorica teoretskih muzičkih predmeta. Od 2006. do 2014. godine obavljala je dužnost direktorice Srednje muzičke škole Zenica. Od 2018. godine je bila vijećnica u Vijeću Grada Zenica.

Volonterski je bila angažovana u raznim društvima i udruženjima iz oblasti kulture. Sudjelovala je u organizaciji kulturnih manifestacija u lokalnoj zajednici i Kantonu.