Općina Centar: Mališani Kromolja dobili novo igralište

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, sa saradnicima i predstavnicima JU Centar za sport i rekreaciju (CSR), čiji je Općina glavni finansijer i osnivač, posjetio je danas lokalitet novog ciciban igrališta na Kromolju u Ulici Armije RBiH kod broja 13.

Kako je i bilo planirano projektom, na navedenom igralištu su instalirani novi mobilijar sa pripadajućim atestima, postavljena je nova podloga, parkovski mobilijar, te je prostor oko igrališta hortikulturno uređen. Planirano je i osvjetljenje ovog lokaliteta sa dva reflektora, te postavljanje svijetlećeg znaka koji će biti priključen na istu instalaciju.

Načelnik Ajnadžić je iskazao zadovoljstvo zbog realiziranog projekta.

“Uvijek ćemo stajati na usluzi našim najmlađim sugrađanima i priuštiti im kvalitetan ambijent za igru. Naša želja je da stvaramo uslove za izgradnju sretnijeg djetinjstva i našoj djeci obezbijedimo što adekvatniji prostor u kojem će provoditi svoje slobodno vijeme”, kazao je Ajnadžić.

Podsjećamo, na sjednici Općinskog vijeća, održanoj 1. oktobra 2019. godine, usvojena je Odluka o održavanju sportskih ploha, igrališta i ciciban igrališta. Do sada je osposobljeno na desetine igrališta na lokalitetu općine Centar, a u planu je izgradnja novih.

Predviđenom odlukom Općinskog vijeća, dječija i sportska igrališta na području općine, za koja se nadležno komunalno preduzeće izjasnilo da nema mogućnosti preuzeti obavezu redovnog održavanja, povjerena su na održavanje JU Centar za sport i rekreaciju. Općina je za potrebe održavanja igrališta nabavila i opremu koja je data na korištenje CSR-u.