Općina Centar: Zbog pogoršane situacije sa pandemijom koronavirusa uposlenici će raditi u dvije smjene

S ciljem realizacije mjera na sprečavanju širenja virusa načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je donio odluku prema kojoj će uposlenici Općine Centar Sarajevo raditi u dvije smjene i to od 7.30 do 19 sati.

Odluka je donesena u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, a na osnovu preporuka kriznih štabova, ali i Zdravstvenog savjeta, gdje se u posljednje vrijeme bilježi povećan broj zaraženih koronavirusom.

Rad sa strankama će se i dalje odvijati u terminu od 7.30 do 15 sati, odnosno od 7.30 do 17 sati u Matičnom uredu, a odluka će se primjenjivati do daljnjeg, ali će zbog smanjenja broja uposlenika na jednom mjestu rad biti organiziran u dvije smjene.

Općinske službe stoje na raspolaganju građanima i zbog okolnosti koje vladaju sva pitanja i zahtjevi stranaka biće rješavani u skladu sa situacijom na terenu i uz maksimalno pojednostavljene procedure kako bi se izbjegli svi nepotrebni dolasci u Općinu i kontakti za koje je preporučeno da se svedu na što manju mjeru.

Općina Centar još jednom upućuje apel svim korisnicima usluga da zbog lične sigurnosti, reduciraju svoje dolaske u Općinu, te da se prije dolaska u ovu lokalnu zajednicu informišu o svim pitanjima i zahtjevima putem emaila ili brojeva telefona koji se nalaze ovdje.