Općina Stari Grad dala podršku košarkaškim kvalifikacijskim turnirima u našem gradu

U posjeti općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću boravio je Samir Avdić, direktor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Samir Avdić, nekadašnji košarkaški as, reprezentativac BiH i igrač uglednih evropskih klubova, od početka ove godine preuzeo je funkciju direktora košarkaške reprezentacije naše zemlje. Pandemija koronavirusa poremetila je sve aspekte života, pa tako i one sportske, ukljuljučujući i košarkaška takmičenja. FIBA, krovna kuća evropske košarke, odlučila je da se već započete kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u košarci za muškarce 2022. godine i Evropsko prvenstvo za žene 2021. godine odigraju na drugačiji način i to kvalifikacijskim turnirom u samo jednom gradu.

Odabirom FIBA-e, Sarajevo će, uz još sedam evropskih gradova, biti domaćin kvalifikacijskom turniru za grupe u kojima se nalaze muška i ženska košarkaška reprezentacija BiH. Oba turnira su na rasporedu polovinom i krajem idućeg mjeseca. Općina Stari Grad, na čelu sa općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, finansijski je podržala organizaciju ova dva značajna sportska događaja za naš grad i državu.

“Zahvaljujem se načelniku Hadžibajriću i svom osoblju Općine Stari Grad. Načelnik Hadžibajrić je oduvijek bio osoba koja je podržavala sport“, kazao je direktor Avdić i dodao da će pored Sarajeva, kvalifikacijske turnire ugostiti gradovi poput Istanbula, Valensije, Talina i Ljubljane, te da je ovo veliko priznanje za naš grad i Košarkaški savez BiH.

“Vrlo brzo po upućivanju zahtjeva za podršku, načelnik Hadžibajrić je reagirao, doznačena su odmah sredstva od Općine Stari Grad, koja ćemo mi transparentno utrošiti i opravdati po svim zakonskim propisima“, poručio je Avdić. Kao znak zahvalnosti načelniku Hadžibajriću je uručen košarkaški dres sa njegovim imenom i brojem 12. To je broj koji je nekad nosio Mirza Delibašić, jedan od najboljih košarkaša i sportista Bosne i Hercegovine svih vremena.