Općina Stari Grad: Tablet za devetogodišnjeg Eldara za lakše praćenje online nastave

Devetogodišnji Eldar Ali Čolić, učenik osnovne škole „Edhem Mulabdić“ izrazio je želju da dobije tablet za lakše praćenje online nastave. Zanimljivo je da je Eldar sam došao na Prijem stranaka na otvorenom koji je održan prošle sedmice u njegovoj mjesnoj zajednici Širokača i iznio ovu molbu.

Eldar je inače, treći razred i do sada je online nastavu pratio putem mobitela svojih roditelja, a tablet mu je bio velika želja. Saznavši za želje ovog dječaka, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić pozvao ga je u svoj kabinet kako bi ga upoznao i lično mu uručio tablet.

Dječak je danas u pratnji svoje majke posjetio općinskog načelnika i ispričao kako ni njegovi roditelji nisu znali da je došao na Prijem stranaka na Širokači. Kada im je ispričao gdje je bio, bili su iznenađeni, a još više ih je iznenadio poziv iz Općine da dođu u posjetu načelniku.

Nakon što je dobio tablet, Eldar je s oduševljenjem kazao da mu se sviđa i da je odličan i s nestrpljenjem je čekao da ga počne koristiti.

Ovaj snalažljivi i pametni dječak obećao je da će od sada imati još bolje ocjene, iako je i dosad bio odličan i vrlodobar. Ne propuštajući ni ovu priliku, Eldar je danas pozvao načelnika da dođe i na proslavu njegovog rođendana za nekoliko dana.