Osim: Ništa nismo dobili od pobjede protiv Zrinjskog ako sutra ne pobijedimo Radnik

Željezničar će sutra u okviru 13. kola Premijer lige BiH dočekati Radnik, a tim povodom obratio se Amar Osim, šef struke Plavih.

Kako ističe Osim, dodatno otežavajuća okolnost je što će ekipa imati samo tri dana od kraja utakmice do početka naredne što je za pripremu jako malo, dok će protivnik imati mnogo više dana na raspolaganju.

“Radnik je osvojio četiri boda u zadnje dvije utakmice i izašao iz najopasnije zone u kojoj je bio prije dva, tri kola. Radnik definitivno može odigrati rasterećenu utakmicu jer nema realno šta izgubiti i mi smo vidjeli ove godine kako igramo s takvim ekipama. Imamo dodatno otežavajuću okolnost što ćemo imati tri dana bukvalno od kraja utakmice i početka sljedeće za oporavak i pripremu što je jako malo, dok će protivnik imati više dana. Oni su kompletni, nemaju problema, jedino ne znamo šta je s Đurićem koji je bio pozitivan na koronu, ostali su im tu. Sigurno teška utakmica gdje mi ništa nismo dobili s pobjedom protiv Zrinjskog ako ne uspijemo kapitalizirati protiv Radnika, a da će biti lako neće”, kazao je Osim dodavši da nema lakih utakmica.

“Mi to najbolje znamo, ove godine smo to na svojoj kože iskusili. Kako učiniti da se to ne ponovo ne znam, ne možeš nikad garantovati, ali nadam se da će nam ta neugodna i bolna iskustva s Mladosti i Krupom pomoći da drugačije pristupimo utakmica s Radnikom koje je vjerovatno bolji od tih ekipa”.

Utakmica se igra u subotu s početkom od 19 sati.