Sarajevski studenti: “Protesti društvenih mreža postaju protesti sarajevskih ulica”

Sarajevski studenti prije pet dana započeli su javni protest, a danas su se ponovo oglasili poručivši kako protesti društvenih mreža postaju protesti sarajevskih ulica.

Naime, već pet dana sarajevski studenti nisu dobili od nadležnih bilo kakvo ponuđeno rješenje na njihove zahtjeve, te kako ističu odgovornosti se samo prebacuju i začarani krug se nastavlja.

Studenti smatraju kako su moralne podrške institucija sasvim nepotrebne, a nužno je ponuditi konkretna rješenja. Istakli su kako će se protesti putem društvenih mreža nastaviti, ali će oni postati i protesti sarajevskih ulica.

Njihovo saopćenje sa Facebook stranice pod nazivom “Borba za studentska prava 2020” prenosimo u cjelosti:

“Borba za studentska prava – dan PETI

Obavještavamo javnost da ni nakon pet dana ovih protesta, rješenja još uvijek nema. Nadležne intitucije u javnost daju izjave kako ove proteste podržavaju i govore nam kako je strašno ovo što se nama dešava. Ogovornost prebacuju na druge intitucije i začarani krug se nastavlja.

Ovim putem ponovno poručujemo da nam moralne podrške nadležnih institucija nisu potrebne! Ovim putem ponovno poručujemo da od nadležnih intitucija zahtjevamo RJEŠENJA za naše probleme. Dok rješenja ne dobijemo, odgovornim smatramo sve one koji mogu da doprinesu istim, ali to ne rade!

Shodno prethodno navedenom, ovim putem obavještvamo javnost da će se protesti putem društvenih mreža nastaviti, ali da će oni postati protesti sarajevskih ulica!

U svim daljim postupanjima ćemo voditi računa o trenutnoj epidmiološkoj situaciji i uložiti maksimalne napore da zaštitimo svoje i zdravlje drugih građana. Međutim, u svim daljim postupanjima ćemo voditi također računa o trenutnom stanju i odnosu nadležnih prema studentima i uložiti maksimalan napor da zaštitimo našu zajedničku budućnost!”, poručili su.

Borba za studentska prava – dan PETI

Obavještavamo javnost da ni nakon pet dana ovih protesta, rješenja još uvijek…

Posted by Borba za studentska prava 2020 on Petak, 30. Oktobar 2020.