Posjeta članova Vlade Kantona Sarajevo JP Televizija Kantona Sarajevo

Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo, ministrica pravde i uprave Mersa Kustura i ministar postornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruk Kapidžić, upriličili su danas posjetu JP Televizija Kantona Sarajevo.

Tom prilikom razgovarali su sa menadžmentom ove televizijske kuće, direktoricom Duškom Jurišić i izvršnim direktorom za finansijske poslove Amirom Sadžakom, o budućim aktivnostima, koja ova tv kuća planira realizirati, kao i o trenutnom stanju i funkcionisanju ovog medija u proteklim mjesecima, od kad traje stanje izazvano koronavirusom.

Menadžment je upoznao članove Vlade o predanom i odgovornom radu uposlenih u proteklom vremenu, sudeći po reakcijama gledatelja iz Kantona Sarajevo i cijele BiH, koji su uz maksimalne napore odgovorili postavljenim zadacima.

Ministri su dali punu podršku direktorici Jurišić i uposlenicima za funkcionisanje JP TV SA kao objektivnog i nezavisnog medija, te su saglasni da je potreba unaprijeđenja uslova rada nužna u cilju obezbjeđenja kvalitetnijih uslova za rad i funkcionisanje ovog medija.