Kompanija Possible Reality: Uskoro će biti moguće koristiti vlastito lice umjesto lica glavnog lika u videoigri

Tehnologija je kompatibilna sa svim platformama za igre i kodiranje, a lice se može prilagoditi bilo kojem liku. Možete koristiti fotografiju sa telefona, web kamere ili bilo kojeg drugog izvora.

Mnogo kompanija je to pokušavalo i ranije, s različitim stupnjem uspjeha, ali Possible Reality vjeruje da je njegova tehnologija Intract idealna za oživljavanje ideje, piše Venturebeat.

Tvrtka iz Los Angelesa krenula je 2018. s osnivačem Ryanom Isbellom, a kasnije je uslijedio i vodeći programer Levon Ravel. Sebe opisuju kao strastvenih programera koji su posvećeni uvođenju igrača u igru, ne samo igrajući kao lik video igre, već i time što jesu. Tehnologija je sada dostupna za alfa testiranje. Tvrtka nudi pokusne programere programerima tako da ih mogu lako integrirati u svoje igre putem sučelja za programiranje aplikacija

Njihova “intract” tehnologija još uvijek se nalazi u početnoj fazi testiranja, ali su uvjereni da je upravo ona savršena za takvo personaliziranje igara.

Foto: Possible Reality
Foto: Possible Reality

“Naš je cilj učiniti jednostavnim dodavanje lica u videoigre i za developere i za igrače. Druge se tvrtke fokusiraju na stvaranje potpuno novih likova i avatara, no mi samo želimo izmijeniti izgled postojećih likova”, pojasnio je osnivač tvrtke, Ryan Isbell.

Za stvaranje personaliziranog lika u videoigri, Possible Reality koristi Unity engine i fotografiju igrača. Konačni razultat daleko je od savršenog, ali je dovoljno dobar za videoigre. Glavna je prednost što za cijeli proces ne treba puno vremena ni znanja.

Possible Reality ne mijenja kod same igre, već fotografiju igrača pretvara u svoje vrsnu masku ili “skin” koji postavlja na postojeći lik u igri. S obzirom na to da su igrači skloni platiti priličnu svotu za mogućnost jedinstvenog “skina” u videoigri, u Possible Realityju se nadaju kako bi i oni mogli uzeti dio tog kolača.

Tehnologija koju koriste kompatibilna je sa svim gaming i coding platformama, a prednost je i što nije potrebna fotografija visoke kvalitete kako bi se stvorila maska. Dovoljna je fotografija s web kamere ili pametnog telefona.

U Possible Relityju su svjesni kako će trebati još vremena da ova opcija postane dostupna svima u svim videoigrama i otvoreni su za suradnju sa studijima koji razvijaju videoigre. Isbell ističe kako sam kod koji bi omogućio takvu personalizaciju likova u igri nije velik, te ga je bez problema moguće ubaciti u bilo koju igru.

Ono što bi mogao biti problem je činjenica da bi netko mogao iskoristiti tuđu fotografiju ne bi li se narugao nekome u videoigri ili njegov virtualni lik postavio u kompromitirajuće situacije. S tim problemom će se morati pozabaviti prije no što ova mogućnost postane široko dostupna. Za sad im je važno pronaći partnera koji bi ovu mogućnost personalizacije unio u svoju videoigru.