Preminuo Slaven Letica: Govorio je da carstva nastaju i propadaju, a Bosna opstaje

Nakon duge i teške bolesti, danas je u Zagrebu preminuo je Slaven Letica, hrvatski ekonomist, publicist i bivši saborski zastupnik, informaciju su potvrdili i iz Domovinskog pokreta.

“Otišao je Slaven Letica. Svojim je radom kao sociolog, kolumnist, političar i sveučilišni profesor pomogao u stvaranju moderne hrvatske države i do samoga kraja pomagao je braniti hrvatsku ideju. Profesore, hvala vam na svemu i počivajte u miru Božjem!”, napisali su iz Domovinskog pokreta.

Otišao je Slaven Letica. Svojim je radom kao sociolog, kolumnist, političar i sveučilišni profesor pomogao u stvaranju…

Posted by Domovinski pokret on Sunday, October 25, 2020

 

Letica je rođen u Podgori 28. lipnja 1947, a od 1980. godine je profesor sociologije na Medicinskome fakultetu u Zagrebu.

Godine 1983. je stekao doktorat na Ekonomskom fakultetu, Zagreb disertacijom Faktori rasta (1960.–1981.) i mogućnosti racionalizacije zdravstvene potrošnje u SR Hrvatskoj pod mentorstvom Pere Jurkovića. Krajem osamdesetih godina ušao je u javni život i počeo se baviti politikom.

Od 1990. do 1991. godine bio je osobnim savjetnik predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana. Bio je prepoznatljiv i po konzervativnim stavovima i vrijednostima.

Autor je nekoliko knjiga, među kojima je i “Postmoderna i genocid u Bosni”

2000. godine Letica se kandidirao za hrvatskoga predsjednika kao neovisni kandidat, a 2003. izabran je na listi HSP-a za neovisnog zastupnika u 5. saziv Hrvatskog sabora.