Realiziran prvi ciklus besplatne sportske rehabilitacije za pripadnike boračke populacije

Uz upotrebu svih preventivnih mjera za zaštitu od koronavirusa, uspješno je realiziran prvi ciklus besplatne sportske rehabilitacije i vježbanja u vodi za pripadnike boračke populacije sa područja Novog Grada na Olimpijskom bazenu Otoka.

Općina Novi Grad finansijski je podržala realizaciju ovog projekta, a pravo apliciranja imaju svi pripadnici Armije RBiH, bez obzira na to da li su članovi boračkih udruženja i organizacija.

Da bi korištenje bazena bilo ugodnije i bezbjednije, korisnicima su na usluzi profesori sporta i tjelesnog odgoja koji vrše nadzor i daju savjete i instrukcije.

Program sportske rehabilitacije u vodi obuhvata grupne pilates vježbe, individualnu rehabilitaciju u vodi sa hidro masažerima u malom bazenu, rekreativno plivanje u velikom bazenu i upotrebu saune.

Svi pripadnici boračke populacije sa područja Novog Grada koji su zainteresirani za učešće u drugom ciklusu sportske rehabilitacije i vježbanja u vodi, prijavni obrazac mogu preuzeti na prijavnici Olimpijskog bazena Otoka.