Šatro/ Angela Merkel dolazi u BiH da se slika s novim autima Parlamenta BiH

Nakon objave informacije da je Parlament Bosne i Hercegovine naručio tri nova službena vozila u iznosu od preko 300.000 KM, Njemačka kancelarka Angela Merkel je zakazala hitan dolazak u našu zemlju, a čak je odlučila zaobići sav protokol kako bi stigla čim prije.

“Kada sam uz jutarnju kaficu pročitala tu vijest ostala sam u šoku. Nisam mogla da vjerujem da jedna zemljica kao Bosna i Hercegovina, ima finansijskih mogućnosti da u jeku svih mogućih kriza kupuje najskuplje automobile koji se mogu naći na tržištu. Istog momenta sam odlučila da idem u posjetu dole i da se lično uvjerim u ta čuda o kojim pričaju”, ističe Merkel.

Merkelova je samo obavijestila članove Predsjedništva BiH da će doći u posjeti, i zamolila da se izbjegnu svi formalni protokoli.

“Zamolila sam ih da ne organizuju nikakve press konferencije niti obilaske, počasne svite i poklone. Samo hoću da obiđem automobile i da se uslikam pored njih. Nakon toga ću malo prošetati Baščaršijom, pojesti ćevape da me želja mine jer nema toga u Njemačkoj, popiti kahvu i lagano zapaliti nazad. Želim da prva od svih stranih čimbenika vidim to čudo od voznog parka”, dodala je Merkelova.

Ona je još samo izrazila želju da prva stavi mirisno drvce u automobile, koje će lično na svojim plećima donijeti iz Njemačke, piše Šatro.