Šta je micelarna voda i da li je trebamo koristiti?

Vodeći svjetski dermatolozi preporučuju najnježniji proizvod za njegu kože koji biste trebali koristiti: micelarnu vodu.

Čini se da je micelarna voda – koja se naziva i micelarna voda za čišćenje – tajnoviti proizvod za njegu kože zbog kojeg mnogi od nas lupaju glavu.

Izgleda poput vode i čak se osjeća kao voda, ali (kao što ćete kasnije saznati) daleko je od toga. Dermatolog dr. Mona Gohara otkriva za Real Simple zašto su ove stvari toliko važne za čistu i zdravu kožu.

Što je micelarna voda i kako djeluje?

„U micelarnoj vodi je malo malenih micela suspendiranih u sebi. Micele okružuju čestice prljavštine i razgrađuju ih – mogu očistiti kožu bez isušivanja, tako da nije potreban sapun za uklanjanje prepreka. “ kaže Gohara.

Ako se pitate, micele su malene kuglice molekula ulja za čišćenje koje prirodno privlače prljavštinu i ulje, tako da ne skidate s kože prirodna ulja koja su potrebna da bi ostala hidratizirana i zdrava.

Zašto biste trebali koristiti micelarnu vodu?

Pa, zašto vam treba micelarna voda za čišćenje? Zar sredstvo za čišćenje ne radi isto? Pa … ne baš.

„Volim micelarnu vodu kao dio dvostrukog čišćenja” , objašnjava Gohara. „Rješava se velikih stvari poput šminke, ulja i prljavštine, dok nježno sredstvo za čišćenje bez sapuna brine o glatkoj prljavštini koja se skriva duboko u porama “, kaže Gohara.

Gohara to jednostavno objašnjava: „Nadražujući sapuni uklanjaju sa kože prirodna ulja i proteine; micelarna voda pomaže zadržati barijeru, prelazeći u zdravu kožu. “

Micelarna voda je kao vaš najbolji teški sapun bez naknadno suhe i dosadne kože. Pokupiće nečistoće s lica i ostaviti da se osjećate osvježeno i, ponajviše, čisto.