U subotu predstava „Prah“ u Centru kulture i mladih Općine Centar

Nakon rekordne posjećenosti i zainteresovanosti za predstavu „Prah“, dramu mađarskog autora Györgya Spiróa u režiji Miralema Zupčevića, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo organizuje još jednu izvedbu za svu znatiželjnu publiku.

Drama „Prah“ govori o bračnom paru koji živi na rubu materijalne i moralne egzistencije koju u glavnim ulogama igraju vrsni glumci Gordana Boban i Mirsad Tuka. Ova drama sa elementima komedije, u kojoj se jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo iznenađenja. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

Predstava će biti izvedena 17. oktobra 2020. godine na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih sa početkom u 20,00 sati. Karte se mogu kupiti u prostorijama JU Centra kulture i mladih (ulica Jelića br.1) na blagajni radnim danima u terminima od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati, kao i subotom od 11 do 14 sati.

Dodatne informacije i rezervacije na telefone: +387 33 232 594, +387 33 232 595, putem Facebooka ili web stranice www.centarkulture.ba. Broj mjesta je ograničen a predstava će biti odigrana uz poštivanje svih propisanih mjera stožera i upotrebu adekvatnih zaštita.