UEFA dozvolila povratak navijača na stadione, ali uz određene uslove

UEFA je dozvolila prisustvo navijača na stadionima, ali samo 30 odsto kapaciteta stadiona smije da bude popunjeno, i naravno tamo gdje lokalne vlasti dozvoljavaju.

Poslie uspješne “pilot utakmice” između Bayerna i Seville u Superkupu, Izvršni odbor UEFA donio je odluku da za narednu sezonu u svim njenim takmičenjima (Liga šampiona, Liga Evrope, Liga nacija…) dozvoli djelimičan povratak navijača na stadione.

Naime, tamo gdje lokalne vlasti to dozvoljavaju, na tribinama će moći da bude najviše 30 odsto kapaciteta stadiona – uz napomenu da je gostujućim navijačima do daljenjeg zabranjen ulazak.

Distanciranje među domaćim navijačima biće obavezno, a dodatne mere predostrožnosti, kao što je nošenje maski, moraju se sprovesti u skladu sa lokalnim propisima, piše Telegraf.

“Današnja odluka je razuman prvi korak koiji zdravlje navijača stavlja na prvo mjesto. Čak 27 zemalja već su dozvolili djelimičan povratak na tribine, a mi ih ovom prilikom pozivamo da se ponašaju odgovorno.” rekao je prvi čovjek UEFA Aleksander Čeferin.