Video/ Osim: Utakmica protiv Veleža će biti napeta, puna naboja i nadam se kvalitetna

Željezničar će danas u okviru 12. kola m:tel Premijer lige BiH gostovati kod Veleža, a tim povodom jučer se obratio Amar Osim, šef stručnog štaba.

“Očekujem lijepu utakmicu kao što uglavnom i budu utakmice između Želje i Veleža. Ne vidim razlog da odstupimo od te neke fine prakse pogotovo što ćemo igrati pod reflektorima. Prvi put će Željo igrati pod reflektorima na stadionu u Vrapčićima koji je inače onako fudbalski pravi stadion, pogotovo s ovom novom tribinom i reflektorima”, rekao je Osim.

On je naglasio da će faliti prisustvo publike na tribinama, ali da to neće utjecati na samu atmosferu utakmice.

“Falit će publika naravno zbog koje se igra fudbal, ali ne sumnjam da će utakmica biti napeta, puna naboja i nadam se kvalitetna jer obje ekipe imaju u svojim redovima dovoljno dobrih pojedinaca i dovoljno dobro razvijen stil igre da bi se mogao očekivati neki kvalitet i vidjet ćemo ko će se bolje snaći u toj napetoj utakmici”, kazao je Osim, a potom prokomentarisao povratak nekoliko igrača u takmičarske utakmice.

“Bitno nam je da nam se priključilo par igrača na koje nismo mogli računati, e sad čisto sumnjam da ćemo ih moći koristiti u punom kapacitetu, mislim od početka na ovakvim utakmicama. Ali da će u idućih par sedmica oni biti u stanju da konkurišu mi se iskreno nadamo jer bi nas to popravilo dramatično. Lakše je igrati kad imaš 17, 18 igrača da budu u prvom planu, a drugo kad imaš 11, 12 ili 13, pogotovo u ovakvom zgusnutom rasporedu”, rekao je Osim.