Video/ Prošlo je 11 godina od glašenja života mladog Vedrana Puljića, istine još uvijek nema!

Ne morate biti fudbalski znalac, ne morate aktivno pratiti dešavanja na bh. fudbalskoj sceni, ne morate lično poznavati navijače da biste znali za slučaj Vedrana Puljića. 

Prije tačno 11 godina, Sarajevo je gostovalo u Širokom Brijegu i za mnoge je to bila samo utakmica gdje će njihovi ljubimci izaći na teren i boriti se svim silama da donesu tri boda. Mnogi mladi momci otišli su put Hercegovine da se zajedno s bordo fudbalerima vrate na krilima pobjede, ali taj dan je bio sve osim utakmice, sve osim sporta, sve osim 21. stoljeća.

Utakmica nije odigrana, a umjesto nje “odigrani” su veliki neredi, nešto što smo mogli gledati na TV-u, na Youtube-u, Facebook-u da se dešava negdje tamo u nama dalekim zemljama. Ništa nije slutilo da je toliko ludilo u našim glavama. Bilo je, kolalo je venama, a rezultiralo je jednim ugašenim životom.

Još uvijek se ne znaju tačni detalji tragedije, šta se desilo Vedranu Puljiću, porodici i javnosti prezentirano je nekoliko scenarija, ali se svi drže onog jednog. Olivera Knezovića. Tek je to ime duga priča, svi dokazi upućuju na njega, ali nekim čudom je oslobođen optužbi.

Lani je Igor Puljić, prvi put pred kamera, dao bolan intervju za Sarajevsku seharu. Uhodani da se suočavamo sa svim pričama, sa svim dešavanjima, bez emocija odradimo naš posao, sastali smo se s Igorom, ali ništa nije bilo uobičajeno. Na kraju je ovo intervju koji se urezao duboko u naše pamćenje i definitivno je najteži koji smo radili.

Izuzetna nam je čast što smo upravo mi bili medij preko kojega je Igor odlučio da se obrati javnosti na ovaj način.

Opisivao je Vedrana, govorio o kobnom danu 4. oktobru 2009. godine, pravosuđu, presudama, mogućem ubici, kao i mnogim drugim temama.

Osim njega, za nas je vrijeme izdvojio i bivši golman i kapiten FK Sarajevo, Muhamed Alaim, koji je posljednje trenutke pokojnog Vedrana proveo uz njega. Govorio nam je o momentima na stadionu NK Široki Brijeg 2009. godine, očekivanjima za presudu…

Sve to možete da čujete u videu.

I nebo zaplače

Vedranovom bratu, Igoru Puljiću, rođendan više nikada nije rođendan. Danas bi Igor slavio svoje 33 godine života, ali ne slavi i nikada više neće slaviti svoj rođendan.

Na društvenim mrežama vrlo često se sjeti svog brata, a ko i ne bi?!

I nebo zaplače za onima koji su otišli, kako ne bi čovjek! Neću ti lagati, ne pričamo često o tebi, ali ne zato sto ne želimo, već zato što ne možemo, i zato što svaka priča završi suzama, ali te nosimo sa sobom u svakom trenutku svakoga dana, već 11 godina!

Ostala je samo tuga i sjećanje, a tako bih želio da je drugačije, da te se ne sjećam već da te imam, da te ne tugujem već da ti se radujem!

I na kraju, kažu, kada nam odlazi neko drag, ne boli smrt, već boli sve ono što ide poslije. A poslije, nažalost, ne ide ništa. I upravo to ništa najviše boli! Nekad,negdje,na nekom boljem mjestu,makar na 5 minuta, srest cemo se“, napisao je sinoć Igor Puljić.

Vjerovatno bi ovdje bio kraj svakog medijskog članka ali mi ne možemo da završimo, završit ćemo samo jednom rečenicom.

ISTINA ZA VEDRANA, ISTINA ZA SVE UGAŠENE ŽIVOTE ČIJE SE SUDBINE NE ZNAJU!