Foto: SeharaCAST

Video/ Zakoračili smo u svijet podcasta: Ovu zimu provedite uz SeharaCAST

Tim Sarajevske sehare sa ponosom i nakon sedmica mukotrpnog rada predstavlja novi projekat, SeharaCAST.

Okušali smo se u tekstovima, foto pričama, YouTube videima, ali smo uvijek u potrazi za novim načinima kako podijeliti priče sa našom publikom.

Odlučili smo se upustiti u svijet podcasta, te uz opuštenu i zabavnu atmosferu podijeliti sa svojom publikom zanimljive priče i ideje.

SeharaCAST je projekat koji razvijamo posljednjih nekoliko sedmica i ponosni smo što smo uspjeli okupiti tim ljudi koji je otvoren za nove poduhvate i svježe ideje. Svjesni smo da bh. tržište nije toliko upoznato sa podcastima, te želimo doprinijeti poboljšanju medijske ponude na našim prostorima.

Za početak predstavljamo prvi od mnogo serijala koje ćete moći pratiti u sklopu SeharaCAST.

Većina osoba će na pitanja “šta radiš u slobodno vrijeme” i “koji su ti planovi za budućnost” odgovoriti da voli putovati, odnosno da planira još više da putuje. Njihove planove poremetila je pandemija koronavirusa zbog koje su državne vlasti bile primorane zatvoriti granice i uvesti ograničenja u kretanju stanovnika. Ali nije sve toliko crno kao što se na prvu čini.

U turizmu se desilo nešto divno, shvatili smo koliko je bogata tursitička ponuda u našoj zemlji i počeli smo u tome uživati.

Adna i Ilia u svom podcastu razgovaraju o putovanjima prije i poslije početka pandemije, turizmu i svojim iskustvima u različitim državama i gradovima. Ilia je vjerovatno jedna od najsvestranijih osoba koje ćete upoznati. On je između ostalog i planinarski vodič i veliki zaljubljenik u prirodu. Adna je Krajiškinja koja je otkrila čari Herccegovine, ali i drugih dijelova naše zemlje i želi to podijeliti sa svima.

U nastavku ovog serijala očekujte razgovore o najboljoj hrani koju su Adna i Ilia probali na putovanjima, omiljenim planinskim vrhovima, životu u velikim evropskim gradovima, ali i zanimljive goste koji dijele ljubav prema putovanjima i turizmu.  (Ne možemo odmah sve otkriti, pripremite se na izenađenja.)

Sretni smo što imamo priliku raditi stvari koje volimo i dijeliti lijepe priče. Nadamo se da ćete podržati i ovaj naš projekat, i ne zaboravite: LIKE, SHARE and SUBSCRIBE.

Vaša Sarajevska sehara, Root Media Group d.o.o. ♥