Za rekonstrukciju dotrajale stolarije u OŠ “Safvet-beg Bašagić” Općina Centar izdvojila 10.000 maraka

Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja dugi niz godina iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama koje se nalaze na njenom području, iako još uvijek nema direktnu nadležnost kad je u pitanju ova veoma važna društvena oblast.

Posebnu pažnju i brigu za 12 osnovnih škola na njenom području Općina Centar vodi u cilju poboljšanja uvjeta rada i boravka učenika i nastavnog osoblja, te pruža finansijsku podršku za različite namjene, kao što su sanacija stolarije, sanitarnih prostorija, fasada, sala za tjelesni odgoj, nabavku namještaja, informatičke i druge opreme za kabinete, opremanje školskih biblioteka, postavljanje video nadzora i drugo.

Posljednji u nizu takvih primjera je donacija u vrijednosti 10.000 KM Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“ za rekonstrukciju dotrajale stolarije. Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava potpisali su u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ direktor Namir Ibrahimović.

Podsjećamo, Općina Centar je i ranije u nekoliko navrata izdvajala finansijska sredstva za rekonstrukciju dotrajale stolarije na objektu škole. Za tu namjenu iz budžeta Općine izdvojeno je 136.000 maraka. Direktor Ibrahimović izrazio je zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na podršci tokom svih proteklih godina.

“Općina Centar zaista pruža školama podršku za različite namjene, te na taj način pomaže u rješavanju nagomilanih problema”,  kazao je Ibrahimović.