Željezničar, Sarajevo, Zrinjski i Borac ostvarili plasman u četvrtfinale Kupa BiH

FK Sarajevo je savladalo Krupu na gostovanju rezultatom 2:4, te tako ostvarilo plasman u četvrtinu finala Kupa BiH.

U devetoj minuti autogolom Galića Bordo tim je poveo sa 0:1. Prijetili su Tatar, Velkoski i Rahmanović, koji je nakon kornera u 24. minuti pogodio za 0:2. Treći pogodak za tim sa Koševa postigao je Rahmanović iz slobodnog udarca u 37. minuti. U drugom dijelu prijetila je i Krupa, a u 62. minuti Makitan je smanjio na 1:3. Bordo klub je do kraja postigao još jedan pogodak, koji je bio djelo Fanima u 73. minuti, dok su domaći do drugog gola došli preko Blaževića.

Željezničar je na svom terenu došao do trijumfa protiv Goražda (3:0). Gosti su otvoreno ušli u susret, a u 11. minuti poništen je pogodak Plavih zbog ofsajda Miletića. Igralo se otvoreno u prvom dijelu sa obje strane, bilo je nekih šansi, ali mreže su mirovale.

U drugom dijelu bilo je šansi za oba tima, a u 67. minuti Bojo je pogodio za prednost domaćih. Samo pet minuta poslije Vrhovac je udvostručio prednost Plavih, da bi Juričić iz penala postavio konačan rezultat utakmice od 3:0 u 77. minuti susreta.

Sigurnu pobjedu ostvario je i Zrinjski protiv Slavije (4:0). Nakon što su mreže mirovale u prvom dijelu, u nastavku pogađali Todorović, Kunić, Zlomislić i Mašić.

Borac je bio ubjedljiv protiv Rudara u Kaknju (1:6). U prvom poluvremenu Lukić i Dujaković bili su strijelci za goste, da bi u nastavku Lukić pogodio još jednom, a u listu strijelaca upisivali su se još Zakarić, Ziljkić i Marković, dok je za domaće pogodio Šubo.

Tuzla Cityju pripao je duel premijerligaša. Tuzlaci su savladali bijeljinski Radnik (3:1). Maksimović, Ubiparip i Badji pogađali su za domaće, a za Radnik strijelac je bio Motika.

Klis je na gostovanju slavio protiv Veleža iz Nevesinja sa 0:2.

Zvijezda 09 je na gostovanju kod Rudar Prijedora prošla dalje nakon penala. Regularnih 90 minuta završeno je bez pogodaka, a onda se pristupilo izvođenju penala u čemu su gosti bili bolji sa 3:4, prenosi Sport Centar.